Forside
Stedet
Vinmarken
Vinen
Naturen
Omgivelserne
Aktuelt
Beliggenhed og klima

Søbanke er en lille vingård på Sydlangeland lige syd for Bagenkop. Søbanke er et tidligere statshusmandsbrug fra 1920, og vingården er anlagt i 2001 på en sydøstvendt skråning ved foden af selve Søbanke (en hatbakke på 22 m).

Langeland er en del af det såkaldte Storebæltsområde med tørt og varmt kystklima. Ifølge "Vinavl i Danmark" ligger Langeland i zone 1 – den bedste vindyrkningszone i landet. Der er meget lille risiko for forårsfrost, der kan beskadige vinplantens nye skud. Der er mange solskinstimer, og der falder kun lidt regn.

Søbanke ligger under 500 meter fra den nærmeste kyst, og fra toppen af Søbanke kan man se vand til 3 sider. Den kystnære beliggenhed bevirker, at der ikke bliver så koldt om vinteren, og selvom vi har et sent forår, bliver det opvejet af et langt efterår. Vi er ikke plaget af tidlig nattefrost og kan derfor lade høsten strække sig til ind i november, hvis det er nødvendigt.

Vi foretager ikke systematiske målinger af temperatur og nedbør, men vi måler druernes indhold af sukker, og vi kan konstatere, at druerne opnår markant højere sukkerindhold på Søbanke end i de fleste andre danske vingårde.