Forside
Stedet
Vinmarken
Vinen
Naturen
Omgivelserne
Aktuelt
Menneskene bag

Menneskene bag Søbanke er Leif Berg og Eva Jensen.

Leif er vokset op på en gård i Diernæs ved Fåborg, mens Eva er københavner med svenske aner. Leif er kok og arbejder som kantineleder. Eva er kultursociolog og arbejder i den offentlige administration.

Ingen af os har forbindelse til Langeland, men vi faldt pladask for øen på en cykel-ferie. Efterhånden gik alle ferier til Langeland, og i 1999 købte vi så et hus. Vi faldt for stedet på grund af bakken med den flotte udsigt – og de grønne frøer i have-dammen! Stedet er ikke købt med henblik på vinavl, så det er rent og skært held, at vi er landet på en så god lokalitet.

Vi dyrker vingården sammen, men har hver vores foretrukne druesorter. Leif tænker rationelt og går ind for de sunde hybridsorter, som egner sig til økologisk dyrkning. Yndlingssorter er Regent, Johanniter og Acolon. Eva er håbløst romantisk over for de ægte vinifera, selvom de er besværlige (næsten umulige) at dyrke økologisk. Yndlingssorter er Frühburgunder og Dornfelder. Merzling er en fælles favoritsort.

Vi er medlemmer af Foreningen af Danske Vinavlere, hvor Leif sidder i bestyrelsen, og Eva er med i redaktionsgruppen for foreningsbladet Vinpressen, Leif er formand for den økologiske erfagruppe, og vi er desuden med i erfagruppen Svendborg-Nyborg og opland.