Forside
Stedet
Vinmarken
Vinen
Naturen
Omgivelserne
Aktuelt
Sydlangeland

Der er dejligt på Sydlangeland. Vi har flot natur, vi har uspolerede landsbyer, vi har fiskermiljøet i Bagenkop, vi har fuglereservater og vilde heste, vi har spændende museer - og vi vil gerne dele området med mange flere.

I Bagenkop havn er der både fiskerkuttere og lystbåde. Som tiden går, bliver der færre af de første og flere af de sidste, men der er stadig en helt speciel stemning i havnen. Billedet er historisk, for den store landgangsbro, som ses på billedet, er revet ned. Æraen med færge til Tyskland er endegyldigt forbi.

Nu bliver der bygget ferielejligheder i det tomme færgeleje. Der kan være delte meninger om ferielejligheder i havnemiljøer, men dette projekt ser ud til at passe harmonisk ind i omgivelserne. Beliggenheden er fantastisk med havnen til den ene side og stranden med de vilde heste til den anden.

Langelands sydspids er et dejligt naturområde med pragtfulde udsigter og mange turmuligheder. For et par år siden satte Skov- og Naturstyrelsen en flok vilde heste ud i Klise Nor, som ligger nord for Bagenkop, og efter de gode erfaringer er hele sydspidsen nu blevet til hestefold. Læs om hestene og de nye føl.

Der er masser af vandreture tæt på Søbanke. Den nærmeste er turen på Åbjerg, og lidt længere nede ad vejen kommer man til de vilde heste. Læs folderen.

I Gulstav Mose, som ejes af Fugleværnsfonden, kan man se rovfugletræk om efteråret.

Fugleværnsfonden har lavet et stort naturgenopretningsprojekt ved Tryggelev Nor og Nørreballe Nor, hvor der er skabt en ny sø. Projektet gavner vandmiljøet, og så har en masse huse samtidig fået "havudsigt".

Sydlangeland er også andet end natur.

Drenge i alle aldre kan se kanoner på Langelandsfortet, som også kan fremvise to fly. Seneste udvidelse er en ubåd og en minestryger. Fortet er en flot og stadig lidt ukendt seværdighed, som anbefales på det varmeste.

Kulturarvsstyrelsen har kortlagt byer, bygninger og kulturmiljøer på hele Langeland i Kulturatlas Langeland.

Langeland er også rig på oldtidsminder.